Zsenigyerek Projekt

A hosszas nyelvi fejlesztések után kiforrott bennünk néhány, az olvasást, fogalmazást, és egyáltalán: a tanulást segítő eszköztár, melyet a Zsenigyerek Projekt keretein belül fogunk közzétenni. Főhőseink, Zseni és Wikka, a két jóbarát fogja könnyebbé tenni az indulást e rögös úton. Zseni egy olvasni nem szerető kisfiú, aki matekból ügyes Wikka pedig olvasni szerető kutyusa.

Zseni és Wikka

Ők ketten, rendszeresen megjelenő rövid képregények formájában fognak a gyerekekhez szólni, az olvasás, tanulás fontosságát humorosan tudatosítani bennük. Tervezésükkor gondoltunk a felnőttekre is, így ⇒ Agnes Saccanival az illusztrátorral, Kocsis Anettel és Vidák Viktóriával (ők a szövegírók) olyan figurákat hívtunk életre, akik mind megjelenésükkel, mind szövegeikkel egyaránt szórakoztatnak gyereket és felnőttet.

Zseni és Wikka kitűző

A Zsenigyerek Projekt egy olyan versenybőrbe bújtatott tanulássegítő szemlélet, amely a gyermeket lépésről-lépésre tereli és segíti az iskolás évein keresztül.

Az első év célja az olvasás, a fogalmazás, a rajz, ének és tánc megtámogatása.

Az énekes projektünk a magyar népdaltanulás fontosságát hangsúlyozza. Tapasztalataink szerint a gyerekek könnyebben tanulnak dallamokat, szövegeket, ha azok modern, a generációjukhoz közel álló dallam- vagy képi világban jelennek meg előttük. Éppen ezért felkértük az ⇒ Iszkiri Zenekart, hogy segítsenek profin megvalósítani az elképzelésünket.

sing from freepik.com

Különböző modern zenei stílusokhoz kerestünk passzoló népdalokat, hogy tangó, hip-hop stb. stílusokban is elő lehessen adni őket. Első körben 10 dal született fantasztikus minőségben, melyek útmutatóként szolgálhatnak a gyerekek előtt, amikor a népdaltanuláshoz látnak.

tánc freepik.com

A tánc, mozgáskultúra hangsúlyozása is szerepet kap projektünkben. A ⇒ Dokadance Stúdió segíti munkánkat, lát el inspiráló videókkal az esemény idejére, szakmai tanácsot ad a gyermekeknek a táncválasztás után a megvalósításhoz.

A Zsgy Projekt honlapja ⇒ITT található meg.

Zsenigyerek Projekt Logó