A Szubjektív Érték Alapítvány átfogó projektet indít „Mesterségem címere – Program vállalkozó szellemû migránsok részére” néven, azzal a céllal, hogy segítsen a harmadik országbeli bevándorlóknak megvalósítani saját vállalkozási ötletüket, elõremozdítva ezzel munkaerõ piaci belépésüket és integrációjukat.

A migránsok magyarországi munkaerõ piacra való belépési nehézségeit a gazdasági válságon kívül a helyi lehetõségek hiányos ismerete is nehezíti. Fontos célkitûzésünk, hogy a programban résztvevõk világos képet kapjanak a munkaerõ piaci beilleszkedésük módjáról, és megtalálják a kultúrák közti különbségekben rejlõ lehetõségeket.

Olyan Magyarországon élõ tehetséges migráns fiatalok jelentkezését várják, akiknek határozott elképzelésük, konkrét ötletük van egy saját vállalkozás elindításához, kötõdjön az bármilyen tevékenységhez.

A kiválasztások után a legtehetségesebb 25 jelentkezõ fejlesztõ workshopokon elsajátíthatja azokat a szükséges üzleti alapismereteket és készségeket, amely a munkaerõpiacon a sikeres megjelenés feltétele, ezen felül kialakíthatják a saját tevékenységük arculatát, és elkészíthetik az induló termékeiket. Az ötlet megszületésétõl így egészen a gyakorlati megjelenésig nyújtunk segítséget a bevándorló fiataloknak.

100 000 Ft indulótõkét biztosítunk, valamint vásárokon, illetve fesztiválokon kapnak megjelenést az elkészült mintadarabokkal. A program végére pedig elkészül 25 üzleti terv, kialakul 25 reális jövõkép, amely nagy esélyt biztosít a munkavállalásra, vállalkozásra.

Ha kedvet kaptál, és szeretnél te is vállalkozásba kezdeni, de a nehézségek miatt eddig nem tudtad véghezvinni az elképzeléseid, jelentkezz! Hozd az ötleted és az elszántságod, mi pedig adjuk a lehetõséget és a segítséget a megvalósításhoz!

További információ és jelentkezés:


www.szubjektiv.org
training@szubjektiv.org
Jelentkezési lap: szubjektiv.org/jelentkezes

A programba jelentkezhetnek:

harmadik országok azon állampolgárai, akik három hónapot meghaladó tartózkodási jogcímmel rendelkeznek, és jogszerûen tartózkodnak Magyarország területén, ideértve a befogadottakat is, kivéve a menedékjogról szóló törvény hatálya alá tartozó személyeket (menedékjogot kérõ, menekült, oltalmazott, menedékes).
Harmadik ország minden olyan ország, amely nem az Európai Unió tagállama.
A projektben az Európai Unió tagállamának állampolgárai nem vehetnek részt.

Forrás: www.orientpress.hu