Az Ediktum Alapítvány 2004-ben jött létre a Magyarországon élő külföldiek megsegítésére.

Az évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a beilleszkedés nehézségei kicsiket, nagyokat egyaránt érintenek, és az empatikus szemlélet tud csak elvezetni egy boldog, új élethez.

2015-től az oktatási tevékenység lett a profilunk. Ennek folytatásán keresztül, nyelvi műhelyek biztosításával, kirándulások szervezésével a kultúrákat és filozófiákat is összekapcsoljuk. https://ediktum.hu/az-alapitvanyrol-civil-szervezet/

Az integráció segítése miatt az oktatási intézménzekkel is fölvettük a a kapcsolatot, van olyan iskolánk, amellyel már 3 éve tart a szorosabb-lazább szakmai viszony. Elkerülhetetlen volt, hogy magyar gyerekek is fókuszba kerüljenek. A befogadó módszertanunk kiválóan alkalmassá tett bennünket arra, hogy a sokféle gondolkodásmód ötvözésével könnyed, humoros, emészthetõ órákat tartsunk, melyek folyamán a verseny csak mint játékos elem jelenik met. Mindenki magával kell, hogy megbirkózzon a tanulás folyamán.

Célunk, hogy egy jövőbeli közösségben különböző kultúrájú gyerekek és felnőttek tanulhassanak, az általuk idehozott értékeket (optimizmust, világlátást, elfogadást, kreativitást, gazdasági szemléletet) továbbadhassák társaiknak.