Azt szeretnénk, ha a kikapcsolódáshoz is lenne eszköze a hozzánk betérőnek. A művészet mindamellett, hogy matematikai, gondolkodási képességeket fejleszt, boldogság-flow érzést is ad. A rohanó világban megfizethetetlen érték.
Szépművészeti fejlesztést biztosítunk azoknak a tanulóknak, akik szeretnének elmélyedni a festészetben, és szeretnék kihozni magukból vizuális kreativitásukat. Sára néni, aki minden korosztály szakértője, kibontja a gyermekek lelkét, és felszínre hozza az ovis korban kivesző festőt.

A program sikerrel fut kínai gyerekek körében, és a sikeren felbuzdulva magyar gyerekek irányába is nyitunk. Szeretettel várunk mindenkit, aki a vizuális kultúrát szeretné megismerni. Szeretné az általános műveltségét megalapozni, szeretné, ha a jövő vizuális kommunikáció-hangsúlyos világában stabilan meg tudná állni a helyét.

A vizuális kommunikáció egy olyan nyelv, amit mindenkinek beszélnie kell. Aki vizuálisan folyékonyan kommunikál, sikeres. Ez tény. Aki vizuálisan kulturált, az szintén. Nem csak a társadalmi helyzetében, hanem saját magában is. Rendet tud teremteni magában, a gondolatai között, otthonában. Rendet és harmóniát. Olyan rendet és harmóniát, ami végigkíséri életét, barátait, munkáját.

A tanévben hétfőn és szerdán illetve szombaton délután 15.45-17.15-ig, három hónapos turnusokban várjuk tanulóinkat. A tanórák alatt rövid kitekintést kapnak művelődéstörténetből, majd alkotnak. Akvarelleket, tusrajzokat, metszeteket, temperát, szenet. Az eszközök adottak, egy rajzos vázlatfüzetre van szükség.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket.