Iskolára és a magyarországi életre való felkészítés

Az Ediktumnál segítünk a gyerekeknek, hogy jókedvűen és önbizalommal telve kezdjék el a magyarországi iskolájukat.

A hazánkba érkező idegen ajkú gyerekek, (pláne, ha nagyon messziről érkeztek) hosszú heteken és hónapokon keresztül idegenként, kitaszítottként érezhetik magukat az iskolában. Az őket körülvevő új szokások, emberek és a nyelv megértése még felnőttként sem könnyű feladat.

 

Iskolaelőkészítő foglalkozásaink során a magyar nyelvet kínaiul korrepetáljuk, sok játékkal, gyakorlással és beszéddel tanuljuk meg a különböző szabályokat.

Nemcsak a tudás átadására törekszünk, hanem a csoporton belül az egymásra való odafigyelésre és elfogadásra. Meleg, befogadó és értő környezettel segítünk átesni a „kultursokkon”. Segítünk, hogy a felmerülő kérdésekre, kulturális különbségekből adódó váratlan és ismeretlen problémákra értő választ kapjanak.

Gyakran közvetítünk az iskola és a szülők között is, így könnyítünk azon a terhen, amit az új élet változásai jelentenek mindenki számára. Tapasztalataink alapján azok a gyerekek, akik velünk tanulnak, hamarabb be tudnak illeszkedni az iskolai társadalomba. A csoportjainkba járó gyerekek jobban viselik a stresszt, hamarabb tudnak elkezdeni rugalmasan gondolkodni, mint azok a társaik, akik otthon, házi tanító segítségével küzdenek a magyar nyelv rejtelmeivel.

A gyerekek tanítása mellett felnőtteknek is nyújtunk segítséget a magyarországi élet megértésével kapcsolatosan.

Üdvözlettel

Az EDIKTUM csapata