Iskolára és a magyarországi életre való felkészítés

Az Ediktumnál vállaljuk, hogy a gyerekek jókedvűen, a magukba vetett hit megtartása és megerősítése mellett tudjanak az iskolára felkészülni.

Kínaiul korrepetáljuk a magyar nyelvet, a különböző szabályokat a saját szintjükön magyarázzuk el nekik sok játékkal, írással, gyakorlással és beszéddel, iskola előkészítő.

A hazánkba érkező idegenajkú gyermek, főleg ha nagyon messziről érkezett, fehér hollóként érzi magát az iskolában hosszú heteken és hónapokon keresztül, mert nem ismeri az itteni szokásokat, a nyelvet, az őt körülvevő embereket.

Tapasztalataink alapján azok a gyerekek, akik velünk tanulnak, hamarabb be tudnak illeszkedni az iskolai társadalomba, és mivel nyitottan állunk az iskola és a szülő közötti kommunikáció közvetítéséhez is, a pedagógusok és szülők is kissé könnyebbnek érezhetik azt a terhet, amit az új élet változásai jelentenek mindegyikük számára. Összehasonlító tapasztalataink alapján azt is elmondhatjuk, hogy a csoportjainkba járó gyerekek jobban viselik a stresszt, hamarabb tudnak elkezdeni rugalmasan gondolkodni, mint azok a társaik, akik otthon, egyedül küzdenek a magyar nyelv rejtelmeivel a házi tanítójukkal.

Nemcsak a tudás átadására törekszünk és figyelünk, hanem a csoport összetartó erejének a megnövelésére, az egymásra való odafigyelésre és elfogadásra. A kultúrsokk, ami őket hazánkba (bármely idegen országba történő) érkezéskor éri, igen nehezen feldolgozható. Meleg, befogadó és értő környezetre van szükségük. Ez sajnos a nyelvi nehézségek miatt nem megugorható akadály számukra, ezért az asszimilálódás hosszabb, szenvedelmesebb időt vesz igénybe, ha nincs mellettük mentorsegítség, aki tud válaszolni a felmerülő kérdésekre, felismeri a kulturális különbségekből adódó problémákat, amik talán még kérdés szinten sem tudnak felmerülni, annyira váratlanul és ismeretlenül éri a szereplőket.

Felnőtteket is szoktunk fejleszteni, a magyarországi élet megértésével kapcsolatosan hasznos segítséget nyújtunk számukra is.

Üdvözlettel

Az EDIKTUM csapata

Tanáraink

iskola-előkészítő korrepetítor
Viki néni

iskola-előkészítő tanár Heni néni iskola-előkészítő, kínai tanár Kriszta néni

iskola-előkészítő, koordinátor
Viki néni
iskola-előkészítő, óvó néni
Bea néni
iskola-előkészítő, kínai tanár
Kati néni